Филтриране на вода

Филтриране на вода

виж продукти
Помпи, помпени системи и хидрофори

Помпи, помпени системи и хидрофори

виж продукти
Отопление и охлаждане

Соларен смесителен комплект 48°C BRV Solar Kit 2 3/4"

 • Марка: BRV
 • Кат. номер: BR103736-1.7
498,00 лв.

 Соларен термостатичен смесителен комплект BRV Solar Kit 1

Комплектът е напълно окомплектован, фабрично тестван и се състои от:

   Входящ вентил:

 • Термостатичен разделителен вентил 1" с вътрешни резби с настройваема температура в диапазона 38°C ÷ 54°C. Настройката става посредством врътка. Тялото на вентила е изработено от месинг. Коефициент на дебита KVs=3,5.
 • Соларен възвратен клапан и филтър, интегрирани в щуцера откъм соларния бойлер.
 • T-образна холендрова връзка към високотемпературния бойлер (бойлер с допълнителни нагреватели или с допълнително подгряване от котел).

   Изходящ вентил:

 • Термостатичен смесителен вентил срещу попарване 1" с вътрешни резби. Тялото на вентила е изработено от месинг. Работния диапазон на смесителния вентил може да бъде регулиран в диапазона между 35 °C и 60 °C чрез завъртане на врътката. Коефициент на дебита KVs=2,5.
 • Соларен възвратен клапан и филтър, интегрирани в щуцера откъм постъпващата студена вода.

Характеристики:

 • Междуосево монтажно разстояние: 163 mm
 • Изолационна кутия от експандиран полипропилен (EPP) с размери: 255x125x100 mm
 • Т-образна връзка в средната част на устройството с възможност за регулиране на геометричната позиция на тръбните връзки. В някои от възможните позиции на свързване е възможно да се наложи да се премахне изолационната кутия.
 • Mаксимално статично налягане 10 bar (PN 10)
 • Mаксимално динамично налягане 5 bar. 
 • Максимален коефициент между двете налягания 2:1.
 • Максимална входяща температура: при непрекъсната работа до 100 °C, а за кратки интервали (за период до 20 s) - до 120 °C.
 • Обхват на регулиране на входящата температура: 38÷54 °C. (Обхват на комутация 4 °K в диапазона 42÷52 °C)
 • Обхват на регулиране на изходящата температура: 35÷60 °C. Точност: ± 1 °C.
 • Тръбни връзки: 3/4" с външна резба, холендрови.
 • Коефициент на дебита: Кvs 1,7 - при средна консумация на вода - max. 49 l/min (при разполагаемо налягане 3 bar)
 • Производител: BRV - Италия
 • Гаранция 24 месеца

Принцип на работа:

Схема на топлотехническа соларна система термосифонен тип (гравитационна циркулация на топлоностеля) и в система с принудителна циркулация.
Solar kit 5
1- Соларен колектор с принудителна циркулация
2- Соларна помпена станция (група)
3- Соларен акумулатор за вода
4- Термосифонен бойлер със соларен колектор
5- Стенен или стоящ котел с вграден бойлер (акумулатор)
6- Устройство Solar Kit 2
7- Контролен термометър
 
 
Слънчевият комплект Solar Kit 2 позволява да се управлява автоматично, за да се възползваме по най-добрия начин от произвежданата топлинна енергия от слънчевата система по всяко време на годината и съответно да подготвяме и доставяме битова гореща вода в домакинствата с желаната от нас температура. Това устройство предлага възможност за настройка на температурата на прехвърляне на потока, което е удано да се ползва в инсталации, монтирани на различни географски широчини или при различни практики на потребителите. Понякога е удачно температурата на смесване да се регулира (от потребителя) през разичните сезони на годината, понеже слънцегреенето е различно, респективно с този подход системата улавя по-голяма част от слънчевата енергия.Този комплект се предлага с практична изолационна кутия от EPP.
 
Работи в два режима:
- В случаите, когато постъпващата вода от акумулатора, независимо дали е подгрявана от термосифонна соларна система или соларна система с принудителна циркулация на топлоносителя (с циркулационна помпа), е достатъчно гореща (примерно лятото) първият вентил, влючен в комплекта пропуска водата към смесителния (втория) вентил. Тогава смесителният (вторият) вентил смесва водата с постъпващата от водопровода студена вода до зададената от потребителя температура
 
Схема 1: Работни условия при работна температура на прехвърляне (температура, настроена от потребителя на разделителния вентил) 42°C (предпочитана лятна настройка)
 
2 Solar kit 1
- Kогато температурата на водата в акумулатора е или стане по-ниска от зададената на разделителния вентил, както обикновено е през зимата, той пропуска пропорционално водата към доподгряващия бойлер (подгряван от електрически нагреватели, нафтов, електрически, газов котел или котел на биомаса). В този случай слънчевата енергия се използва изцяло, а водата се донагрява във високотемпературния бойлер за кратко време. Термостатичният смесителен вентил регулира температурата на водата, подавана към крайния потребител
 
Схема 2: Работни условия при работна температура на прехвърляне (температура, настроена от потребителя на разделителния вентил) 48°C (предпочитана зимна настройка)
 
2 Solar kit 2

Тази система има функция да спре водоподаването към консуматорите в авариен случай, т.е. при липса на студена вода в мрежата, като предотвратява вероятността някой да се изгори с прекалено гореща вода.

Разделителният вентил (D) е с фиксирана температура 48°C - пропуска водата за да се доподгрее към високотемпературния акумулатор при по-ниска температура от 48°C или пропуска водата към изхода при по-висока температура от 48°C.
Смесителният вентил (M) се настройва в диапазона от 30°C до 65°C. Той има следните щуцери:
H - вход на топлата вода в смесителния вентил
- вход на студената вода от водопровода
MIX - изход за смесена вода с желаната температура към консуматорите

Соларни възвратни клапани с филтри са вградени на съответните входове на вентилите.

Внимание: Настройката на температурата на изхода на смесителния вентил над 55°C може да доведе до изгаряне на кожата, особено на деца. В този случай се препоръчва да се монтира предпазно устройство против изгаряне тип BRV 790 преди консуматорите, където това се налага (душове, мивки и т.н.)

 

Най-популярни хидравлични схеми, използвани в практиката:

 • Термосифонна система (гравитачна циркулация)

shema1

 • Система с принудителна циркулация (с използване на гликолови разтвори / затворен кръг)

shema2

 • Система с принудителна циркулация (с използване на гликолови разтвори / затворен кръг) и интегриран котел

shema3

logo BRV

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!